Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Geschiedenis en Politiek

Terug in de tijd - Koos Postema

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Terug in de tijd - Koos Postema

Vaderlandse geschiedenis in schets en portretten.

We herkennen de jaartallen vaak nog wel, maar hoe zat het ook al weer? 

Koos Postema frist ons geheugen op en voert ons in bondige, levendige vertellingen langs markante feiten en illustratieve figuren mee terug in de tijd. 
Geschiedenisfeiten en verhalen die vreoger tot het kennispakket van de gemiddelde nederlander behoorden, zijn gaandeweg achter de horizon van een geschiedenisloos tijdperk verdwenen. 

Inmiddels begint het besef te dagen dat wie de historische feiten niet kent de grote samenhang niet ziet.
Dat besef heeft Postema ertoe bewogen een boek te schrijven waarin alle verhalen die vroeger bekend verondersteld werden de revue passeren: over de Noormannen bij Dorestad, de graven van Holland, de Beeldenstorm, de inname van Den Briel, de Slag bij Nieuwpoort, De gebroeders de Witt, de trein van 1839, Thorbecke, de mislukte revolutie van Troelstra, het bombardement van Rotterdam, de provobeweging en de grote digitale revolutie.

Koos Postema herinnerde zich de smakelijke verhalen die hij op school tijdens de geschiedenisles opgedist kreeg en bracht ze bijeen in Terug in de tijd, een leerzaam en meeslepend lees- en voorleesboek voor iedereen.

De Arbeiderspers Amsterdam - 6de dr 2005 - 269 pag - ( 347 gram )

In prima staat. 

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonald
Bieden
De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonald

De Bloedrode Nacht - Jo Capka- Kendall McDonaldOver het boek:Dit is het avontuurlijke en tragische verhaal van de Tsjechische oorlogsvlieger Jo Capka.In 1939, na de Duitse inval in zijn land, ontsnapte hij via Polen, Frankrijk en ...

Emmen, DR

Arend 52 - Dodenmars - Morton Warnow
Bieden
Arend 52 - Dodenmars - Morton Warnow

Arend 52 - Dodenmars - Morton WarnowZij waren kinderen. De oorlog maakte hen tot mannen. de Nazi maakte er dieren van.ZNU  Mortsel-Antwerpen - Centrale Uitgeverij Amsterdam - 1966 - 128 pag - ( 116 gram )In goede staat.   

Emmen, DR

De Gouden Koets
Bieden
De Gouden Koets

De Gouden KoetsDe Gouden Koets 1898-1998De Gouden Koets was een geschenk van het volk van Amsterdam aan Koningin Wilhelmina. In dit boekje wordt beschreven hoe het idee voor dit bijzondere geschenk ontstond, hoe het idee tot uitvoering ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord