Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Emotionele berekening - Matt Cohen

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Emotionele berekening - Matt Cohen

De hoofdfiguur van deze aangrijpende, hartstochtelijke roman is Melanie, moeder en minnares, van middelbare leeftijd, excentriek, moedig en onvoorspelbaar, maar diep getekend.

Achter Melanies trauma liggen de merkwaardige lotgevallen van een Amerikaans meisje dat gevangene werd van het Parijse doorgangskamp Drancy, vanwaar men werd doorgestuurd naar Auschwitz.
Haar vriendschap met een Engelse jongen, Christopher Lewis, en de bescherming van de - verpleger - Jakob Bronski houden haar in het kamp op de been.

Jaren na de oorlog krijgt zij de kans Jakob Bronski, dan een oude, heldhaftige Russische dissident en veteraan van een sovjet-hospitaal, een tehuis te bieden in Canada.
Wanneer Jakob en Christopher weer in haar leven opduiken, komt er een nieuw evenwicht in Melanies wankele geestestoestand.

Bij alle ernst die de geschonden levens van zijn hoofdpersonen oproepen, wordt hun houding tegenover het lot dat hen getroffen heeft door Matt Cohen met begrip en humor beschreven. zodat hun - vaak bizarre - gedrag vóór alles menselijk is.


AMBO - 1991 - 197 pag - ( 263 gram)

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De Engelse Gouvernante - Victoria Holt
Bieden
De Engelse Gouvernante - Victoria Holt

De Engelse Gouvernante - Victoria HoltFrancine en Philippa Ewell brengen een gelukkige jeugd door op een eiland.Als hun ouders overlijden, stort hun wereld in elkaar, maar ze zijn 'welkom' bij hun strenge en autoritaire grootvader ...

Emmen, DR

Het Rookoffer - Tessa de Loo
Bieden
Het Rookoffer - Tessa de Loo

Het Rookoffer - Tessa de LooToen Guido Maenhout geboren werd, was Barbara zo oud als hij nu was.  Daarom deed ze net alsof ze nog sliep toen de matras naast haar opveerde.  Ze hoorde hoe zijn benen in zijn broekspijpen gleden, ...

Emmen, DR

De Waterhandel - John David Morley
Bieden
De Waterhandel - John David Morley

De Waterhandel - John David MorleyDe Engelsman Boon woont in Tokyo, waar hij een flat deelt met een Japanner. Hoewel hij de vrienden van zijn huisgenoot ontmoet en een verhouding met een Japans meisje krijgt, blijft het echte Tokyo ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord