Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Jeugdboeken Tot 18

Karl May nr 19 - In de rotskloven van de Balkan

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

    
Karl May nr 19 - In de rotskloven van de Balkan

Bij hun achtervolging van een groep misdadigers (smokkelaars) belanden Kara Ben Nemsi en de zijnen in de Balkan.
"In de rotskloven van de Balkan" leggen ze een huiveringwekkende tocht af door wat het gevaarlijkste deel van Europa werd genoemd.
Een boek over hun ontmoeting met een volk, dat leeft tussen vrees en bijgeloof. 
Waar mannen alleen eten en drinken en hun roes uitslapen, terwijl hun huis op instorten staat.
Hun reis gaat door een land van lomperiken, smokkelaars en rovers, van schurken en messentrekkers, van tiranniserende en omkoopbare burgemeesters.

De laatste hoofdstukken van het vorige boek, Van Bagdad naar Istanboel, hebben ons laten zien hoe Kara Ben Nemsi en zijn gezellen voor de moeilijke taak gesteld zijn om de misdadigers die hun en hun vrienden zoveel kwaad berokkend hebben, achterna te zetten.

Daarmee begint hun avontuurlijke tocht door de Balkan, vanouds het onrustigste en gevaarlijkste deel van Europa.

De bonte mengeling van rassen, volken, stammen en diverse godsdiensten, vol van tegenstellingen en vijandige gezindheid, die op het Balkan Schiereiland met elkaar moeten leven, is wel het kruitvat van Europa genoemd, en inderdaad is daaruit ook de ontploffing van de eerste Wereldoorlog met al zijn gevolgen voortgekomen.

In de tijd van dit verhaal behoorde het middengedeelte vanaf Constantinopel tot het land der Albanezen aan de Adriatische Zee nog tot het Turkse rijk en in dit gebied spelen de gebeurtenissen zich af die in dit boek en de beide volgende worden verteld.

Kara Ben Nemsi en zijn vrienden moeten het meer dan eens ervaren dat de Padisjah, de sultan der Turken, niet al te veel gezag uitoefent; dat menige overheidspersoon alleen voor de vermaarde baksjisj tot medewerking te krijgen is, wanneer hij al niet de heimelijke bondgenoot is van de schelmen die zij achterna zitten.

Menigmaal is de fameuze zweep van nijlpaardenleer, die de kleine Hadji Halef zo indrukwekkend weet te hanteren, het enige middel om iets gedaan te krijgen, een middel dat gewoonlijk onfeilbaar uitkomst geeft.

Het gezelschap reist niet meer door de Arabische woestijnen of door de bergen van Koerdistan, waar krijgshaftige stammen voor vreemdelingen voortdurend onverwachte gevaren opleveren, maar in een streek die eeuwenlang onder druk en dwang heeft geleefd en waarvan de bevolking  veelal vreesachtig en bijgelovig is, zodat de moeilijkheden van heel andere aard zijn.

Karl  May weet ons onder het vertellen van spannende gebeurtenissen tegelijkertijd een levendig en kleurig beeld te geven van die merkwaardige Balkanese samenleving van een kleine eeuw geleden.

Hoe weet hij ze ten voeten uit te tekenen, die tiranniserende en omkoopbare burgemeesters, die politiemannen met grote 
monden en kleine harten, en al die vele uiteenlopende figuren uit het bonte volksleven: een lange reeks van onvergetelijke taferelen.       

1962 - 367 pag - ( 206 gram ) - Prisma - Het Spectrum

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

Voor altijd samen - Amika
Bieden
Voor altijd samen - Amika

Voor altijd samen - AmikaNa zes maanden Engeland keert Merel terug naar huis. Er is in die tijd veel gebeurd en niets Is nog wat het was: er is een nieuwe stalhulp op de manege waardoor er voor haar geen plaats meer is. Bovendien heeft Jan ...

Emmen, DR

Lentekriebels - Amika - Gert Verhulst
Bieden
Lentekriebels - Amika - Gert Verhulst

Lentekriebels - Amika - Gert VerhulstLentekriebels uit Merels DagboekDe paasvakantie is gedaan en Merel gaat terug naar school.  Jan heeft haar bovendien gevraagd of ze hem wil helpen met een grote verrassing voor zijn zusje ...

Emmen, DR

De Slavenjagers van de Nijl - de grot der krokodillen - Karl May
Bieden
De Slavenjagers van de Nijl - de grot der krokodillen - Karl May

De Slavenjagers van de Nijl - Karl May De Slavenjagers van de Nijl - de grot der krokodillen - Karl MayDeel 1 : De grot der krokodillen.Een van de spannendste avonturen van de grote held uit Karl Mays boeken is wel zijn ontmoeting met de ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord