Advertentie plaatsen

Start Boeken en tijdschriften Romans Nederlandstalig

Een liefde in Venetie - Andrea di Robilant

Samenvatting
  • Bieden
  • Gebruikt  
Omschrijving

Een liefde in Venetie - Andrea di Robilant

'Enkele jaren geleden kwam mijn vader thuis met een kartonnen doos vol oude brieven die door de tijd en het vocht ernstig aangetast en nauwelijks leesbaar waren.' 
Zo begint Andrea di Robilant zijn betoverende en ware verhaal over een liefde in het Venetië uit de tijd van Casanova.
 
Op de zolder van het oude familie-palazzo aan het Canal Grande heeft zijn vader de liefdesbrieven gevonden van voorvader Andrea Memmo, een van de laatste grote Venetiaanse staatslieden, en Giustiniana Wynne, een beeldschoon Italiaans meisje met een Engelse vader. 
Venetië beleeft zijn Gouden Eeuw, de feesten zijn er groots en de stad bezit de magische aantrekkingskracht die hij ook nu nog heeft.
De verboden liefde tussen Andrea en Giustiniana - die gepaard gaat met steelse blikken, geheime afspraken en afgunst, roddels en familiedrama - wordt niet alleen met kussen bezegeld, maar vooral met onuitwisbare woorden, die twee eeuwen later het hart nog evenzeer raken als toen. 
Maar een liefde tussen een Venetiaans edelman en een meisje met een schimmige achtergrond, en bovendien niet katholiek, is ontoelaatbaar. 
Giustiniana wordt gedwongen Venetië te verlaten. 
Dan volgt een lange tocht per koets, in gezelschap van haar moeder en een chaperonne, langs een aantal Italiaanse ministaatjes, over de Alpen, naar Parijs, Brussel en Londen. 
In Parijs krijgt zij uiteindelijk hulp van Casanova, die zojuist is teruggekeerd uit Holland. 

Een liefde in Venetië is niet alleen een schitterend liefdesverhaal, maar schetst ook een prachtig beeld van Venetië en zijn elite, van de feesten, de theaters en de cultuur. 

Mouria Amsterdam - 2004 - 383 pag - ( 528 gram - 3,3 cm dik )

In goede staat.

Delen via:
Janne
Janne
Emmen, DR
Biedingen
  • Plaats hier uw bod.

Bod plaatsen

Locatie
Vergelijkbare advertenties

De ontsnapping - Heleen van Royen
Bieden
De ontsnapping - Heleen van Royen

De ontsnapping - Heleen van RoyenIk heb een man, twee kinderen en een koophuis, ik ben gezond, zij ook, we hebben het goed, we hebben alles.  Soms kijk ik van een afstandje toe en wacht ik vergeefs op de ontroering die met het kijken ...

Emmen, DR

De Passievrucht - Karel Glastra van Loon
Bieden
De Passievrucht - Karel Glastra van Loon

De Passievrucht - Karel Glastra van LoonDe passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zíjn kind niet kan zijn. De moeder van het ...

Emmen, DR

Diep als de Zee - Jacquelyn Mitchard
Bieden
Diep als de Zee - Jacquelyn Mitchard

Diep als de Zee - Jacquelyn MitchardHet ergste moment in het leven van een moeder: ze draait zich éven om - en plotseling is haar kind verdwenen...'Pas jij op je broertje!', zegt Beth Cappadora tegen haar zevenjarige zoon ...

Emmen, DR
Alles in "Boeken en tijdschriften".

Ook wij gebruiken cookies

Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteer je alle cookies (en vergelijkbare technieken) op onze website. Meer informatie.

Akkoord